Turizam

Turizam je u Općini Drenovci prepoznat kao jedan od nositelja razvoja Programom ukupnog razvoja, ali i Akcijskim planom razvoja turizma Općine Drenovci.

1724Na području Općine Drenovci pod turističkom djelatnošću registrirano je devet obrta te pet OPG-a. Turistički resursi Općine Drenovci vezani su uz tradiciju življenja i očuvani prostor. Bogatstvo, različitost, ali i različite kombinacije kulture i prirode temeljna su turistička resursna osnova. Po svom sadržaju turistički potencijali Općine Drenovci kompatibilni su potrebama suvremene turističke potražnje: zdrav život, povratak prirodi, očuvanje tradicijskih vrijednosti, održivi razvitak.

Kao primjeri postojeće turističke ponude izdvajaju se:

Svetište Šumanovci – Hodočašće

Najstarije svetište Vukovarsko-Srijemske županije, a datira iz 14. stoljeća. Prvobitno samostan Franjevaca, a potom i crkva Sv. Marije, s vremenom se razvija u proštenje. Na blagdane Velike ili Male Gospe i danas se ovdje skupi čak 5-6 tisuća vjernika.

Raspjevana cvelferija

Tradicijsko-kulturna manifestacija koja se redovito održava od 1994. godine na području Cvelferije s ciljem očuvanje i promicanje raznovrsne tradicije i običaja Cvelferije te pučkog stvaralaštva kao doprinos obogaćivanju turističke ponude Vukovarsko-Srijemske županije.

Konjični maraton kroz Cvelferiju

Kao najmlađa tradicijska manifestacija jeKonjički maraton kroz Cvelferiju, koja je započela 2012. godine, a kojim se ostvaruje povratak tradiciji konjogojstva te prikaz ljepota običaja i kraja te suživot ljudi s ovim plemenitim životinjama