Završna konferencija projekta “Razvoj socijalnih usluga za starije osobe u Općini Drenovci”

Dana 18. srpnja 2022.godine održana je završna konferencija projekta “Razvoj socijalnih usluga za starije osobe u Općini Drenovci”. Korisnik bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda je Općina Drenovci, a jedini partner na projektu je Lokalna akcijska grupa “Šumanovci”. Vrijednost projekta je 1.351.531,62 kn, a iznos projekta je 100% financiran iz Europskog socijalnog fonda.


Na završnoj konferenciji uvodni dio započeo je načelnik Općine Drenovci, g. Josip Nasurović koji je zahvalio svim korisnicima projekta koji su pridonijeli ostvarenju ovako jednog korisnog projekta, te je naglasio kako će se usluga prijevoza u narednom periodu nastaviti održavati te da se već sada aktivno radi na tome. Također, gđa. Verica Mušić, upraviteljica LAG-a “Šumanovci” istaknula je kako je provedbom ovog projekta ustanovljena potreba na terenu za ovakvu vrstu usluge, odnosno za pružanje usluge prijevoza i pratnje. Također, zahvalila je svim korisnicima projekta na sudjelovanju u projektu te je pružila podršku u nastavku održavanja usluge prijevoza.

Provedene aktivnosti projekta predstavila je voditeljica projekta Michelle Babijanski. Projekt je započeo 24.07.2020. godine te traje do 24.07.2022., te je kroz dvije godine provedbe projekta uslugu prijevoza i pratnje koristilo nešto više od 300 osoba ciljane skupine. Također, nabavljeno je kombi vozilo te su održane sve aktivnosti vezane za promidžbu i vidljivost.


*Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.*