Završna konferencija projekta Zaželi „ Program zapošljavanja žena Općina Drenovci 2“

Dana 4. kolovoza 2021. godine kao jedna od posljednjih aktivnosti u projektu „ Program zapošljavanja žena Općina Drenovci 2“ održana  je Završna konferencija u Poljoprivrednom poduzetničkom inkubatoru.

Partneri u projektu su:  Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Vinkovci te Centar za socijalnu skrb Županja.

Projekt ukupne vrijednosti od 4. 836 735, 00 kuna, 100 %  je financiran bespovratnim sredstvima, i to 85 % iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali za razdoblje od 2014 – 2020. godine., te 15 % iz Državnog proračuna RH.

Trajanje projekta je 16 mjeseci, točnije od 18. lipnja 2020 godine do 18. listopada 2021. godine, dok su djelatnice pripadnice ciljane skupine bile zaposlene na 12 mjeseci, od 01. kolovoza 2020. godine do 31. srpnja 2021. godine.

U okviru projekta je bilo zaposleno ukupno 56 žena, od koji jedna žena je primljena kao zamjena, te kroz godinu dana provedbe projektnih aktivnosti kroz projekt je prošlo ukupno 414 krajnjih korisnika.

Kroz 12 mjeseci žene projekta Zaželi su kroz niz aktivnosti pružale pomoć našim korisnicima u vidu dostave lijekova, namirnica, plaćanja računa, pripreme obroka, pratnja pri odlasku kod liječnika ili obavljanja drugih aktivnosti, čišćenje kuće, nužne okućnice, dakle sve što je bilo potrebno korisnicima, a nisu mogli sami odraditi.

Kako bi olakšali poslove koje su žene obavljale u okviru projekta nabavljena je oprema. Od opreme je nabavljeno: 10 parnih uređaja za čišćenje stakla, 10 usisavača i puhala za lišće, 5 čistača snijega, 5 visokotlačnih perača, 10 teleskopskih vrtnih škara, 10 usisavača, 55 kompleta za čišćenje podova.

Kroz projekt je podijeljeno 3 960 paketa  kućanskih i higijenskih potrepština krajnjim korisnicima.

10 pripadnica ciljane skupine završilo je tečaj za računalnog operatera, koji će im pomoći pri daljnjem zapošljavanju i konkurentnosti na tržištu rada.

Na konferenciji je donesen zaključak kako je u Općina Drenovci proveden jako vrijedan projekt kojim se ostvarila višestruka korist: dugotrajno nezaposlene žene imale su priliku raditi, a starijim i nemoćnim sumještanima pružena je pomoć i podrška koja im je potrebna. Svi sudionici projekta nestrpljivo očekuju nastavak ovakvog tipa projekta.