Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II

Općina Drenovci dana 18.06.2020. godine potpisala je ugovor za projekt „Program zapošljavanja žena Općina Drenovci 2“ u ukupnom iznosu bespovratnih sredstava – 4.836.735,00 kn, bez vlastitog sufinanciranja. Nositelj projekta je Općina Drenovci, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vinkovci, te Centar za socijalnu skrb Županja.

Premijer Andrej Plenković i ministar rada Josip Aladrovićuručili su u četvrtak prvih 106 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za drugu fazu programa ‘Zaželi’, zapošljavanja teže zapošljivih žena na poslovima pružanja potpore i podrške za starije i osobe u nepovoljnom položaju okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.”, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda.

Programom „Zaželi – faza II“ omogućit će se pripadnicima ciljanih skupina pomoć za uključivanje na tržište rada na 12 mjeseci, u svrhu potpore i podrške starijim osobama u nepovoljnom položaju kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici, a u završnoj fazi predviđeno je obrazovanje i osposobljavanje zaposlenih žena.

Nakon što je na području Općine Drenovci uspješno proveden projekt “Zaželi”, posao na godinu dana mogu opet očekivati nezaposlene Žene s područja Općine, točnije njih 55, jer uskoro započinje “Program zapošljavanja žena Općina Drenovci 2.”.