ODRŽAN JE OKRUGLI STOL U SKLOPU PROJEKTA „ZAŽELI“

Dana 22 veljače 2019 u Domu kulture Drenovci održan je okrugli stol na temu : Iskustva u provedbi projekata u okviru poziva Zaželi- Program zapošljavanja žena.

U okviru Operativnog programa razvoj ljudskih potencijala; Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Program zapošljavanja žena – Zaželi“, Općini Drenovci odobren je projekt  „Program zapošljavanja žena Općina Drenovci“, ukupne vrijednosti 4.311.048,46 kuna i to 100 % sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta „Program zapošljavanja žena Općina Drenovci“ je omogućiti zapošljavanje 30 nezaposlenih žena u lokalnoj zajednici, unaprijediti njihova znanja i vještine za potrebe tržišta te im tako dugoročno osigurati veću zapošljivost. Pored navedenog, kroz zapošljavanje navedenih pružit će se potpora i podrška  za najmanje 120 osoba s područja Općine Drenovci koje su starije životne dobi i/ili u nepovoljnom položaju. Od 1 ožujka žene su započele s radom u svim naseljima Općine Drenovci te trenutno skrbe za 242 starije i nemoćne osobe koje obilaze svakodnevnom s biciklima i opremom, a što su dobile prilikom zapošljavanja.

Na okruglom stolu svi sudionici u projektu Zaželi kao i partneri projekta iznijeli su svoja iskustva. Kako se moglo čuti zaposlene žene su kao i korisnici njihovih usluga jako zadovoljni.

Svi dionici Okruglog stola složni su da je provedba projekta doprinijela kvaliteti života velikog broja stanovnika, pripadnicima teže zapošljivih skupina uključivanjem na tržište rada, a krajnjim korisnicima pružanjem pomoći koja im je prijeko potrebna.

Capture2