ZAPOČELA IZGRADNJA POLJOPRIVREDNOG PODUZETNIČKOG INKUBATORA DRENOVCI

U Drenovcima je održana tiskovna konferencija na kojoj su dr.sc. Jakša Puljiz, zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova EU, Željko Cibra, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije, Jakša Šestić, prof., načelnik Općine Drenovci, mr.sc. Ana Cvitković-Komesarović, direktorica Lokalne agencije za razvoj Vjeverica i Ivo Koški, voditelj projekta Poljoprivredni poduzetnički inkubator Drenovci potpisali Protokol o razvoju poduzetničke potporne infrastrukture u svrhu jačanja gospodarskog razvoja i regionalne konkurentnost, a koji je u vremenskoj kapsuli postavljen u temelje Poljoprivrednog poduzetničkog inkubatora Drenovci.

 

Projekt Poljoprivredni poduzetnički inkubator Drenovci – PPID provodi se u okviru Operativnog programa regionalna konkurentnost, Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu  u ukupnoj vrijednosti od 12.464.719,29kn od čega je 99% financiralo iz EU sredstava.

 

Započeti radovi na izgradnji Poljoprivrednog poduzetničkog inkubatora Drenovci – PPID  će biti završeni u narednih 10 mjeseci kada će se uspostaviti poduzetnička potporna infrastruktura koja obuhvaća:

  • Upravna zgrada PPID-a s pratećim sadržajima od 438,19 m² (uključuje 5 uredskih prostora, 2 edukacijska prostora);
  • višenamjenska hala od 422,46 m² (uključuje 2 edukacijsko-proizvodna postrojenja – za preradu voća i povrća te za proizvodnju proizvoda od brašna);
  • nadstrešnica za stoku od 200,00 m² (prodajno-izložbeni prostor);
  • otvoreni izložbeni prostor 900,00 m² (prodajno-izložbeni prostor);
  • interne prometnice i parkirališta ukupne bruto površine 2.187,01 m² i ograda.